Färskpressat: Att älska av Sara Luna Arrhusius

 

Välkomna till höstens första Färskpressat!

Vi läser pjäsen ”Att älska” av Sara Luna Arrhusius. Kom och fika, lyssna, tänk och diskutera med oss!

Tid: 28/10 kl. 16.00
Plats: Turteatern
Fri entré

 

”Jag skulle hellre överleva våldet en gång till.

Hellre än att lägga mitt liv i dina händer.”

Att älska undersöker kärlekens dubbelnatur: hur en romantisk relation byggs på lika delar rädsla och längtan. Pjäsen skildrar en kvinnas kamp med sig själv för att hitta balansen mellan kärlek och frihet, självständighet och närhet. Feministiska perspektiv går i konflikt med förälskelsen, och minnet av kroppslig utsatthet förtrycks i strävan efter intim avspändhet. Kan vi skapa jämlika relationer i en ojämlik värld? Går det att älska utan att kärleken blir politisk?

Sara Luna Arrhusius är utbildad socialantropolog vid Stockholms universitet, och valde under studietiden att fördjupa sig i internationella relationer och postkolonial teori. Hon har sedan vidareutbildat sig inom dramaturgi, litterär gestaltning och strategier för normkritisk scenkonst. Idag är Sara verksam som manusförfattare och dramaturg för både scen och film, och arbetar främst i Mumbai där hon är knuten till en utbildningsplattform som husdramatiker. I Sverige har hon tidigare varit dramaturg på den svensk-kubanska produktionen av långfilmen Too Beautiful, och assisterat ett antal scenkonstproduktioner på bland annat Unga Klara och Teater Tribunalen i Stockholm.

Färskpressat är Dramalabbets readingserie där nyskriven dramatik läses av skådespelare inför publik med efterföljande samtal. Färskpressat är en möjlighet att låta texten möta reflektioner från skådespelare och publik och ska vara ett stöd för författaren i sin skrivprocess. Färskpressat är också en plats för de som är intresserade av samtida dramatik att höra och diskutera nyskrivna texter och en mötesplats där skrivande personer kan samla kunskap och skapa kontakter.
Färskpressat genomförs i samarbete med Turteatern och ABF Stockholm, och med stöd av Stockholms stad och Stockholms läns landsting.

Vill du att vi läser din pjäs? Dramalabbets dramaturgiat tar löpande emot och läser nyskrivna texter. Hör av dig till dramaturgiatet@dramalabbet.com om du undrar något eller har något du vill att vi ska läsa.

Tillgänglighet

Rullstol

Läsningen äger rum på teaterns foajéscen. Platserna är onumrerade så säg till i kassan när du kommer så hjälper de dig att hitta en plats.

Toalett med handfat för personer med funktionsnedsättning finns i vår foajé.

Entrédörren till teatern är 86 cm bred och tröskeln 11 cm hög. Ramp finns.

För mer info se Turteaterns hemsida

Comments are closed.