Färskpressat: Lekarna av Erika Lindahl

Erika17Välkomna till Färskpressat!

Under höstens andra Färskpressat läser vi Lekarna av Erika Lindahl. Kom och fika, lyssna, tänk och diskutera med oss!

Tid: 5/11 kl. 16.00

Plats: TURteatern i Kärrtorp

Gratis entré

Lekarna är en pjäs om apokalypsen. Hur hanterar vi den när den knackar på vår dörr? En smäll som i Die Hard och vi befinner oss i ett skyddsrum med de kanske två enda överlevande. Bland daterade survival kits och smuts från vem-vet-när tvingas Hester och Jerome/Joanne att möta sig själva och varandra när de ställs inför sitt livs viktigaste beslut: ska de öppna dörren till bunkern eller inte? Men trots att de aldrig tidigare mötts så är det som om deras vägar ändå korsats. Under en tid som smälter samman med en känsla av upprepning tvingas de se mänskligheten i varandra – vilka de blivit och vilka de var, innan något gick sönder.

Erika Lindahl är utbildad inom teaterstudier vid Göteborgs Universitet samt litterär gestaltning vid Linnéuniversitetet. Sedan 2011 har hon varit verksam som dramatiker, regissör och performer med den Göteborgsbaserade frigruppen Penny Pick a Doll. Hennes texter innehåller ofta ett stråk av magisk realism. Återkommande teman är ensamhet, uppvaknande och kontakt. Erika arbetar sedan 2014 även med scenkonstkompaniet Poste Restante, som producent och performer.

Har tidigare hörts på Dramalabbet med ”Bang Bang” (2012) och ”Marsipanrossyndromet” (2016).

Färskpressat är Dramalabbets readingserie där texter läses av skådespelare inför publik med efterföljande samtal. Färskpressat är en möjlighet att låta texten möta reflektioner från skådespelare och publik och är framför allt till som stöd för författaren i sin skrivprocess. I höst görs färskpressat i samarbete med TURteatern.

Vill du att vi läser din pjäs? Kontakta dramaturgiatet@dramalabbet.com

 

Comments are closed.