Färskpressat Sorglandet 28/8 kl 15

Färskpressat är Dramalabbets återkommande readingserie, där nyskriven, intressant dramatik framförs och diskuteras. Den här gången presenteras pjäsen Sorglandet av Katarina Carlshamre.

En frihetsgudinna som täljer pinnar. En livlös mamma i en sjukhussäng. En död ung man. Allt detta i den gravida kvinnans huvud. Bara veckor innan den stundande födelsen konfronteras hon med känslor och minnen som hon i det längsta hållit ifrån sig: känslor av förlust och av att ha blivit sviken och övergiven, men också den längtan som ligger bakom dessa känslor, och som hon nu inte längre kan undkomma.

Sorglandet (människornas ljus) är en pjäs för fyra roller där graviditetens karaktär av kris och förberedelse inför det okända blir till en bild av livet självt, en spelplats för allmänmänskliga erfarenheter av förlust, sorg, längtan och försoning.

Katarina Carlshamre debuterade som skönlitterär författare 2014 med den lyriska berättelsen död är enkel prick. vårt enda märke (Lejd) och ägnar sig nu huvudsakligen åt att skriva dramatik. Hennes första pjäs, monologen Döden är en prick, en systertext till boken, har översatts till italienska och spelats på La Soffitta i Bologna och Teatro Nazionale Mercadante i Neapel. Sorglandet (människornas ljus) är hennes andra pjäs.

Läser gör:
Maja Frydén
Anna Mannerheim
Lena Strömdahl
Charlie Challis
Sophie Helsing

Moderator
Oda Fiskum

Readingansvarig
Johan Midtsian

Comments are closed.