Höstens första Färskpressat: Jag dör om du dör av Anna Nygren

AnnaNygren

Välkomna till höstens första Färskpressat!

Jag Dör Om Du Dör är en pjäs om fyra barn, Moa, Aurelia, Andy och Hannes, som hittar en egen plats att vara på på baksidan av Folkets Hus. Där leker dom, utforskar vad dom vill och inte vill, kan och inte kan. Det är en pjäs om våldsam kärlek, svåra syskonskap och ett sökande efter någon sorts tillvaro. I centrum står Moas bästis-begärs-kärlek till Aurelia. Pjäsen, och barnens ålder, är ett slags tillstånd där allt ständigt handlar om liv och död. “Jag Dör När Du Dör” har inte spelats i Sverige, men en grekisk översättning sattes upp i Aten och Thessaloniki våren 2017.

Anna Nygren är uppvuxen utanför Norrköping men bor nu i Göteborg. Hon har studerat dramatik på Biskops-Arnös författarskola och litteratur- och filmvetenskap på universitetet. Sedan 2011 har hon skrivit flera pjäser för Kvartersteatern i Norrköping. 2015 skrev hon ett grovmanus för Barnteaterakademin i Göteborg. Anna skriver även prosa, poesi och essäliknande texter, samt har skrivit och regisserat kortfilmerna “Utan rum” (2014) och “Hästkött” (2016). Hennes specialintressen är hästböcker, flickor och vänskap.

Tid: 3/9 kl. 16.00

Plats: TURteatern, Kärrtorp

Gratis entré

Färskpressat är Dramalabbets readingserie där texter läses av skådespelare inför publik med efterföljande samtal. Färskpressat är en möjlighet att låta texten möta reflektioner från skådespelare och publik och är framför allt till som stöd för författaren i sin skrivprocess. I höst görs färskpressat i samarbete med TURteatern.

Comments are closed.