Vilka får plats, genistatus och skratt inom scenkonsten och humorbranschen?

Efter den kristikerrosade föreställningen ”Den största av dom största” fortsätter Dramalabbet att undersöka  maktstrukturer i branschen.”I Huvudet på Robert” tar pulsen på den mansdominerade och könssegregerade humorvärlden med en blandning av teater och stand-up.

På scen står Sthlms skarpaste komiker och skådespelare; Agneta Wallin från Lobbyn,
Bianca Kronlöf A.K.A Snubben på Youtube och Liv Elf Karlén från Humormaffian.

Agneta Wallin är skådespelare, komiker och manusförfattare. Hon driver ståuppklubben Lobbyn, som i höst fortsätter att göra succé på Kulturhuset. När Agneta inte turnerar runt som ståuppkomiker så håller hon utbildningar och har haft huvudrollen i hyllade pjäser som Tintin & Piratkopiorna och BANG.

Bianca Kronlöf är serieteknare, konstnär, skådespelare och en av tre i den Feministiska teatergruppen Gruppen. Just nu är Bianca både aktuell som skådespelare i ”Ett Drömspel”, på Stadsteatern i Stockholm och som ”Snubben” i youtubehitarna  ”Shit Snubbar say to Feminister. Efter att bla blivit veckans näthit i Sveriges Radio, är det nu dags för Snubben att entra scenen!

Liv Elf Karlén är dramatiker, skådespelare, manusförfattare, regissör och komiker och driver den queera humorgruppen Humormaffian, tillsammans med Moa Svan och Pernilla Hammargren, samt teatergruppen Teater Lacrimosa. Liv har  skrivit boken ”Större än Såhär – Tankar för en genusnyfiken gestaltning” och håller kurser i ämnet på Sveriges ledande teaterutbildningar.

Föreställningen ”I Huvudet på Robert” spelas 27, 28 april och 3, 4, 12, 13 maj kl 20.00. För att köpa biljetter, se ”Köp biljetter!” i högerspalten.
Varmt välkomna!

PRODUCENT: Moa Kange
REGISSÖR: Camilla van der Meer Söderberg
SCENOGRAF: Lena Öberg
SCENTEKNIKER: Ida Sundberg
LJUD & LJUS: Jan Lilja
TEXT: Louise Löwenberg, Camilla van der Meer Söderberg, Agneta Wallin, Bianca Krönlöf, Liv Elf Karlén.
MED STÖD AV: Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Längmanska Stiftelsens kulturfond, ABF.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *