_52A9707

Det dåliga samvetet  Foto: Jonas Jöneberg

OM DRAMALABBET

Dramalabbet startades 1998 med målet att sätta den nya dramatiken i centrum och ge utrymme till samtida perspektiv och berättelser. Ett av de första projekten var en stor manustävling där de vinnande dramatikerna fick sina pjäser spelade på Festival för ny dramatik på Kulturhuset. Sedan starten har Dramalabbet haft ca 60 urpremiärer på nyskrivna verk och är den enda scen i Sverige som enbart har ur- och Sverigepremiärer på nyskriven dramatik.

Dramalabbet har idag en uttalad normkritisk och feministisk profil. Synen på nyskriven dramatik har utvecklats och omfattar även textutveckling i devisingprocess. För att hitta innovativa dramatiker och nya texter deltar vi som arrangör av den nationella manustävlingen NY TEXT! samt har ett aktivt dramaturgiat som anordnar readings av lovande texter. Vi har även två internationella nätverk Dramatic laboratory network och Womens voice som bevakar den nyskrivna dramatiken och samarbetar med teatrar i Europa.

Dramalabbet får årligt anslag av Kulturrådet, Stockholms stad och Stockholms läns landsting.

ORGANISATIONEN

Konstnärlig ledare
Karin Hauptmann karin@dramalabbet.com
Styrelsen
Mikael Andersson, Olga Beletski, Stina Engquist, Maria Jennefelt, Ellen Lindhagen, Ella Rudfeldt och Josef Törner.
Styrelsen kontaktperson
Ella Rudfeldt ella@dramalabbet.com
Konstnärligt råd
Anna-Karin Håkansson, Anne Jonsson, Stina Kajaso, Ella Rudfeldt och Karin Hauptmann
Dramaturgiatet
Elin Callmer, Dena Eidi, Oda Fiskum, Rut Jarl, Marlene Jonsson, Ebba Kulneff, Johan Midtsian, Lisen Båverud Olsson och Sumaiya Syeda
Dramaturgiatet kontaktperson
Ebba Kulneff och Johan Midtsian dramaturgiatet@dramalabbet.com

KONTAKT
info@dramalabbet.com

ALLA DRAMALABBETS PRODUKTIONER