Vad händer när man inte finns? – En kreativ teaterworkshop med Dramalabbet

Den 6 mars håller Dramalabbet teaterworkshops för barn i åldrarna 6-9 på Tegelscenen i Hökarängen.
Workshopen kommer utgå från frågeställningen “Vad händer när man inte finns?” och vi bjuder in barnen att tänka och fantisera tillsammans med oss. Vem är det som finns? Vad är det att finnas? Slutar man nånsin finnas?
Dramalabbet kommer under våren skapa en barnföreställning med utgångspunkt i temat döden. Workshopen är ett sätt för oss att komma bort från den vuxnes perspektiv på döden och närma oss barnets. Vi vill ta barnens upplevelser på allvar istället för att fastna i ett vuxet förklarande. Med hjälp av lekfull gestaltning, bild, skriv- och berättarövningar får barnen skapa och filosofera kring temat. Materialet och tankarna kommer sedan användas av oss som en språngbräda in i skapandet av föreställningen.
Workshopen leds av Dramalabbets pedagoger och är kostnadsfri. Det hålls två stycken workshops lördagen den 6 mars:
* Kl. 10.00-11.30 för åldrarna 6-7 år.
* Kl. 12.00-13.30 för åldrarna 8-9 år.
Vill ditt barn delta kan du anmäla intresse till info@dramalabbet.com. Uppge namn, ålder, vilken tid som önskas samt målsmans kontaktuppgifter.
Vi förhåller oss självklart till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det finns endast plats för ett begränsat antal barn. Enligt restriktionerna får föräldrar ej delta, utan endast lämna och hämta barnet på plats.
Workshopen kommer att dokumenteras med ljud/video och materialet kommer användas internt av pedagoger, regissör och dramaturg för Dramalabbets fortsatta arbete med teaterprojektet.
Vill du veta mer om Dramalabbet och vårt arbete finns mer info på: www.dramalabbet.com.
Hör gärna av dig om du har några frågor!
Med stöd av Region Stockholm och från Stockholm stad.

Comments are closed.