kontakt     in english    

Sveriges scen för ny dramatik

Dramaturgiatet

Dramalabbets dramaturgiat söker nyskrivna texter för scenen.

Har du ett manus som du tycker att vi borde läsa? Dramalabbet har ett öppet dramaturgiat och läser allt som skickas till oss. Vi diskuterar inskickade texter och håller ögonen öppna efter nya, spännande dramatiska röster. Av de manus som skickas in väljs ett antal ut till Färskpressat – vår readingserie där texterna läses av skådespelare inför publik. Färskpressat är en möjlighet att låta texten möta reflektioner från skådespelare och publik och framför allt till som stöd för författaren i sin skrivprocess. Utöver läsningarna har Dramaturgiatet också möjlighet att ge feedback på ytterligare ett begränsat antal texter. Detta sker antingen i form av skriftlig återkoppling eller utformas som ett möte och samtal med författaren.

VAD SÖKER VI?
Dramalabbet vill uppmärksamma och främja nyskriven dramatik. När vi läser och diskuterar är vi intresserade av texter som är angelägna, engagerande och överraskande. Det kan vara en bärkraftig idé, ett innovativt språk eller ett nytt perspektiv. Det får gärna vara nytänkande eller experimenterande texter, idémässigt såväl som formmässigt. Vi söker texter som inspirerar och provocerar. Andra kriterier vi tittar på är textens dramatiska struktur, att dialogen känns levande och spelbar samt huruvida temat känns relevant.

Bra att veta om du vill skicka ditt manus:

– Vi tar endast emot manus via mail. Manus som skickas till oss via post läses inte.
– Texten bör vara på svenska och ej tidigare spelad.
– Skriv gärna ett par rader om din text. Är det ett färdigt manus eller under utveckling? Vad är ditt syfte med texten? Vad vill du förmedla?
– Skriv också vad du vill ha ut av oss. Vill du ha feedback? Är du intresserad av att få din text vald till Färskpressat eller som produktionsförslag till Dramalabbet? Om du vill ha feedback – har du några specifika frågor? Har du ett problem som du vill ha hjälp med?
– Skicka gärna texten som en PDF och kom ihåg att skriva namn och kontaktuppgifter på själva manuset (inte bara i mailet).
– Skicka ditt manus till dramaturgiatet@dramalabbet.com

Välkommen!

Dramalabbets dramaturgiat: Ellen Lindhagen, Sofie Smith, Sara Arrhusius, Maja Melsted, Emy Stahl, Katarina Sandberg, Josefin Wulff, Amar Jašarević och Emma Behrendtz.