HEJDÅ JAG DÖR

HEJDÅ JAG DÖR är en ösig teaterkonsert om det som händer när vi slutar finnas. Ja, ni vet, om hur man åker upp till himlen ovanför sjöstjärnorna och kommer till något som heter Nangijala. Eller om mumier. Ni vet när man drar ut deras hjärnor med en krok i näsan och ba: uuuuuuh!

Vad är det egentligen som händer när vi dör? Kommer det någon och knackar på dörren? Är det bara tomt och sorgligt eller kanske som en cool konsert eller rolig fest? Och hur har de det, de som inte längre finns? Och vi som lever, vad ska vi göra? Träna på att inte dö?

HEJDÅ JAG DÖR riktar sig till barn i åldrarna 6-9 år och är resultatet av ett sceniskt utforskande av barns perspektiv på döden. Genom workshops och intervjuer har barn fått fantisera och reflektera kring en av livets största gåtor. Det handlar om brinnande höns, kärleken till gurka, gammelfarmor Svea, kistan som rullade iväg, påflugna flugsvampar och pappa Lasse som var bäst på kalas. Genom livfulla rörelser, dödsbejakande musik, väldigt mycket sång och berättelser från livet närmar sig föreställningen de vardagliga såväl som de stora existentiella frågorna.

Vi som gör föreställningen har som mål att så många barn som möjligt får ta del av den. Då vi på grund av restriktionerna endast kan erbjuda ytterst få publikplatser (8 per föreställning) uppmuntrar vi till att boka in flera barn i samma sällskap och om möjligt lämna barnen och hämta dem vid föreställningens slut. Vill du som vuxen se föreställningen tillsammans med ditt barn är du givetvis också välkommen.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att motverka trängsel. Personal möter upp i foajé, instruerar publik till rätt plats och platserna är utplacerade med avstånd. Du som är förälder har möjlighet lämna och hämta utanför teatern. Dörren står öppen 10 min innan föreställningens starttid och öppnas igen när den föreställningen är slut. Det mysiga caféet BAK och deras uteservering ligger vägg i vägg med teatern.

Föreställningens längd är ca 40 minuter. Därefter får man gärna stanna och prata med skådespelarna i ca 20 minuter eller gå hem om man vill.

FÖRESTÄLLNINGAR
Lör 22 maj: 15.00 och 16.30
Sön 23 maj: 11.00 och 12.30
Lör 29 maj: 15.00 och 16.30
Sön 30 maj: 11.00 och 12.30

På scen: André Hasselgren och Emma Krafft
Regi: Karolina Willebrand Vinnberg
Dramaturg: Ellen Lindhagen
Ljuddesign: Ella Blixt
Musiker: Daniel Holmström
Kostymdesign och rekvisita: Pia Gyll
Producent: Maria Lindeberg
Grafisk form: Frida Krafft

Extra stort tack till alla barn som bidragit med texter och material till föreställningen!

BILJETTER: via Kulturbiljetter

PRIS: Barn 80 kr, Vuxen 150 kr

För publik- och pressfrågor kontakta producent@dramalabbet.se

HEJDÅ JAG DÖR presenteras av Dramalabbet i samarbete med Tegelscenen med stöd av Stockholm Stad och Region Stockholm

 

Comments are closed.