kontakt     in english    

Sveriges scen för ny dramatik

I VÄNTAN PÅ VAL-serien avslutas med kollationering, “Afterval” och läsning av det nya manuset SPILLD MJÖLK

Vår programserie I VÄNTAN PÅ VAL avslutas med själva resultatet av projektet: den färdigskrivna pjäsen! Ett manus skrivet genom Dramalabbets historiskt sett kanske mest demokratiska och publikinteraktiva process någonsin.

Välkommen på “Afterval” med musikalisk läsning av det nyskrivna manuset Spilld Mjölk av Hanna Nygren, mjölkdrinkar, bar och eftersnack. Låt oss mötas och tillsammans börja nysta i den den lika oundvikliga som svårbesvarade frågan: Vad ska vi göra nu när valet är gjort?!

Plats och tid: Tegelscenen, 27 sep kl 19.00
Biljetter hittar du här

Om programserien I VÄNTAN PÅ VAL:
Vi har genomfört en publikinteraktiv valobservation som började med en premiärfest och nu avslutas med en kollationering där det färdiga manuset presenteras. Projektet har varit en serie samtal/häng/workshops som tar avstamp i frågan:
Vad borde en föreställning om valet handla om?

Om pjäsen SPILLD MJÖLK av Hanna Nygren
Ett vanligt par i ett vanligt kök med ett vanligt köksbord tar hand om en vanlig bebis. Hon ska till jobbet. Han ska till öppna förskolan med barnet. På det stora hela är det en helt vanligt morgon. Men så sker en olycka. Ett paket mjölk spills ut över hela golvet. Åh nej! Ånej ånej ånej! Så mycket mjölk! Mjölk överallt. Vad ska de göra? De har inte tid att torka upp! De bestämmer sig för att skjuta upp problemet och lägger en matta över mjölken. Men solen står på genom köksfönstret och på eftermiddagen har det börjat lukta. Vems fel var det egentligen att det blev såhär? Och vems ansvar är det att torka upp? Visst, en av dem spillde ut mjölken, men vem var det egentligen som köpte hem den? Hur går man vidare när alla bara skyller på varandra? Hur närmar man sig varandra när man har helt olika bild av verkligheten? Och vad för slags hem ska deras bebis egentligen växa upp i?

Om oss:
Regi – Ella Rudfeldt
Skådespelare – EvaMaria Oria och André Hasselgren
Musiker och ljuddesign – Emma Augustsson
Dramatiker – Hanna Nygren
Scenograf, kostymör, maskör – Johanna Dahlbäck
Tekniker ljud- och ljusdesign – Kundali Löfstrand
Producent – Maria Lindeberg
Med stöd av Sveriges Författarfond, Stockholm Stad och Studieförbundet Bilda